torsdag 23. september 2010

Olivenbrød og tzatziki



I går går kveld hadde jeg besøk av noen gode venninner... Jeg som er litt i Hellas modus om dagen tenkte jeg skulle lage "gresk tapas".
Kvelden var kjempehyggelig og jeg tror jentene likte maten de fikk :) 
Jeg har lyst å dele et par av oppskriftene med dere :)
Tzatziki (eller saltsiki som min søte mor sa) ;)
1 beger mat youghurt
1/2 slangeagurk
litt salt
1-2 fedd hvitløk
1ss GOD olivenolje
1/2 ss hvitvinseddik

Riv opp agurken på et rivjern, putt agurken i et kaffefilter oppi en sil i 2 timer slik at agurken får rent av seg vannet.
Jeg skulle jo pyntet denne med en oliven- det ser jeg nå ;)
----Bland alt sammen i hop å nyyyyt!!! Nesten så god som i Hellas :D 

Jeg hadde også lyst å prøve meg på olivenbrød. Sjekket fler oppskrifter på nett og resultatet mitt blei en mix av fler oppskrifter. Heldigvis blei brødet godt :)

Olivenbrød
1/2 pk gjær
2 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 ts maldonsalt
5 dl hvetemel
litt hakket rosmarin
søltørket tomat (så mye du selv liker,jeg tok 3 "skiver")

Bland samen gjæren og vannet i en bolle. Tilsett det øvrige. Elt sammen, ha litt olje på deigen  og sett til heving i 40 minutter.
Klem ut til et ca 2 cm tykkt brød på en smurt plate eller en plate  dekket med bakepapir. Drypp på olivenolje, pynt med oliven og rosmarin og strø over maldonsalt. Etterheves i 20 minutter.Stekes på 225 grader i ca 25 minutter.
Brødet blei kjempegodt!!



Jeg kjøpte med meg noen greske servietter hjem fra Kreta, synes de passet bra å bruke i går!
Jentene fikk også hver sin olivensåpe- synes de er så gode :)

Klem Anette 

Ps. Velkommen til ny følger- takk for at du vil følge meg :)

10 kommentarer:

  1. Hei hei Anette ! :)

    Mmmm, dette så helt herlig ut ! ♥ Takk for tips og oppskrifter. :)

    Nydelige gardiner under her, og virkelig til en god pris. ;)

    Tusen takk for gode ord inne hos meg, veldig koselig ! ♥

    Nattaklem fra meg ♥

    SvarSlett
  2. Så herlig dette ser ut. Sikkert koselig også. Nydelige gardiner under her.
    Klem

    SvarSlett
  3. Så kjekt med gresk aften...slik forlenger du jo feriefølelsen også!!
    Kjempefine gardiner du fant....og så heldig med at de var så billige!!
    Koselige bilder fra kjøkkenet ditt Anette :o)

    SvarSlett
  4. Mmmmmm. Takk for oppskrifter og inspirasjon :)

    Ser kjempekoselig ut -og så kos med en liten gae til hver..

    Nyt fredagen og helg!

    Klem fra Tove

    SvarSlett
  5. MMM gresk mat er deilig...
    så skjønne gardiner du har fått deg..

    Klemmer =)

    SvarSlett
  6. Hei :)
    Oppdaget nettopp den koselige bloggen din -alltid moro å oppdage nye blogger.
    Så koselig med gresk aften, maten så kjempegod ut!
    Ønsker deg en god helg :)
    Hilsen fra Bekka

    SvarSlett
  7. Dette innlegget gled rett inn i favoritter, gett. :o) Må prøves!
    Takk for koslig(e) hilsen(er) hos meg. :o)

    God helg!
    Klem Jenny

    SvarSlett
  8. Mmmmmm...gresk mat er så godt!
    Nesten som eg kjenner den herlege lukta heilt hit..og den minner meg om det gode liv i Hellas..eg er litt grekofil (heiter det det?;) Eg og mannen har heilt forelska oss i øya Naxos. Der suser vi rundt på moped, besøker små landsbyer, finner små badestrender, et goood mat og koooser oss! Neste gong blir det vel bil vi leiger, litt vanskeleg med oss 2 og Ariel på ein moped:)
    Tusen takk for at du deler oppskrift, og minnene som strøymde på;)
    Ha ein strålande fredag!
    Stor klem:)

    SvarSlett
  9. Det ser kjempe godt ut! Tzatziki er noe av det beste jeg vet..
    Klem IGi

    SvarSlett
  10. mmmmmm....yummy yummy!!
    tenker dere koste dere ja :)
    et lite tips til deg som er litt mer lettvint for å få ut vannet av agurken: riv den rett på tørkepapir eller et kopphåndkle, vri det over vasken - og vips, vannet er borte! det går litt tzatziki her i heimen sjø ;)
    takk for koselig hilsen fra deg!
    ønsker deg ei herlig helg :)
    klem fra Barbro

    SvarSlett