tirsdag 26. april 2011

Quiche Lorraine

Hei!
En dag i påsken var min lillebror Stian på middagsbesøk
da serverte jeg quiche :)
Jeg hadde ikke spist det på sikkert 10 år, men kan love at det ikke går så lenge til neste gang for det var GODT!


Lett å lage var det også!


Bare en enkel saltat, gresk dressing og hvitløksbrød ved siden av!


Vil du lage??


Da skal jeg dele oppskriften med deg :)

Quiche Lorraine

Paideig:
150 gram smør/ margarin
200 gram hvetemel
2 ss vann
--------- Smuldre smør og mel. Rør inn vannet og lag en jevn deig. Trykk den ut i form (24cm). Gaffelstikk deigen og stek på nederste rille ved 200 grader i ca 15 minutter.

Fyll:
150 gram skinke
4 egg
2,5 dl fløte (eller melk)
250 gram ost (gjerne Jarlsberg)
Champinjong og brokkoli
+ salt, pepper- evt. krydder
---------- Bland sammen alt og hell over i formen. Steikes nederst i ovnen ved 180 grader i ca 40 minutter.
Bon appetitt!

Da er det straks jobbing på meg, hente storegutt i bhg først :)

Ha en fortsatt fin dag!

Klem Anette 

15 kommentarer:

  1. Hei
    Dette så jo veldig godt ut da!
    Takk for supert tips!
    Kos deg med jobbing, skal avgårde på jobb om få minutter nå jeg også

    ha en flott uke
    Klem Janne Merethe

    SvarSlett
  2. Pai er kjempe godt, å det lager jeg ofte.
    Jeg liker veldig godt å ha litt muskatnøtt i eggeblandingen, det gir en ekstra god smak.

    Ha en fin dag!
    Klem Silje

    SvarSlett
  3. Jeg elsker quiche, har noe alla samme oppskrift. Lager det ofte, både til lunsjvenninner og t middag.
    Kanskje d blir middag i morra.
    Nydelig dekket bord.
    Klem Bodil

    SvarSlett
  4. Mmm...dette ser utrolig godt ut! Jeg spiste quiche på en kafe en gang og det var utrolig godt! Så denne oppskriften skal absolutt prøves ut i nærmeste fremtid! Takk for at du deler den :). Har ikke noe bra form å lage det i da...men det får jeg anskaffe! Så flott service du har da! Det setter prikken (bokstavelig talt!) over ien :).


    Håper du får en bra dag på jobb!
    Klem Einy

    SvarSlett
  5. Ååhhh denne paien er bare nydelig! Bruker å lage den titt og ofte! Har du forresten prøvd å lage tacopai? Nydelig! Se innom bloggen min under katagorien oppskrifter:)

    SvarSlett
  6. Pai er jo bare såååå godt. Bruke å lage det i blant, egentlig alt for sjelden for det er så enkelt å lage. Og så liker jeg mat som er ferdig når en tar det ut av ovnen. Hmmm, tror det blir pai på fredagskvelden denne uka.
    Klem fra Eva :-)

    SvarSlett
  7. Hei Anette. Tusen takk for den koselige kommentaren på bloggen min.
    Den paien så jo fantastisk god ut, tror jeg må prøve. :)
    Klem Kristin

    SvarSlett
  8. Quiche Lorraine er jo bare deilig og takk for at du deler oppskriften med oss. Koselig dekket bord med matchende paiform... Dette fristet, så det blir Quiche Lorraine til helgen på oss.

    SvarSlett
  9. Mmmm. Så godt ut!
    Kanskje jeg skulle prøve :) Har den lys-blå paiformen fra GG som jeg skulle ha brukt mere :) Også er det jo så godt med pai!

    Ha en fin uke :)
    Klem Anita

    SvarSlett
  10. Det er det jammen lenge siden jeg også har spist :) Skal prøves - takk for oppskrift og kjærkomment tips. Deilig med variasjon..

    Nyt uka!

    Klem fra Tove

    SvarSlett
  11. Hei Anette B ;)
    Takk for gode ord:)

    Har notert oppskrifta og skal prøve den ut når mannen kjem heim ☺ takk for at du delte:) Såg kjempegodt ut!!!
    Og DET skjønne serviset da...
    Klem frå Mette.

    SvarSlett
  12. Mmm..dette så jo veldig godt ut da:) Denne skal prøvess ut en dag:) Takk for tips:)
    Ha en fin dag.
    klem

    SvarSlett
  13. mmmmmmmmmmmmmm..så supergodt ut;) nydelig serviset også..veldig sommerlig;)
    STOR KLEM

    SvarSlett
  14. Dette så godt ut!
    Takk for tips.. alltid kjekt med noe nytt!
    Ønsker deg fine vårdager!
    Klem Anne

    SvarSlett
  15. Åååå det så jammen godt ut. Den må prøves. Takk for oppskrift.
    Har kikket litt rundt i den koselige bloggen din. Kjempestilige puter du har i sofaen, og det potteskjulerne likte jeg veldig godt.

    SvarSlett