onsdag 6. oktober 2010

Min galskap... Jeg har 590 stk :)

Ikke bare har jeg mine to små bøllegutter, jeg har 590 bøller til!!!
For jeg samler nemmelig på fingerbøl!    

Hylle nr. 1Hylle nr. 2

Hylle nr. 3
 Dette er en hobby jeg har hatt siden jeg var liten jente (ca.10 år) :) Jeg synes det er så koselig. Ikke tar de store plassen heller! 

Jeg har noen få rundt om kring, men de fleste har jeg i gamle trykkeriskuffer! De "hyllene" ble brukt i gamle dager på trykkerier. De hadde bokstaver i forskjellige størrelser i de forskjellige rommene. 

Her er nærbilde av noen få... mange av "bøllene" mine har jeg kjøpt sjøl, men jeg har fått maaange av familie, venner, kolleger og til og med fra folk jeg ikke kjenner!!!

Alle fingerbølene mine skriver jeg opp i en bok. Der skriver jeg opp hvor de kommer i fra og hvem jeg har fått de av. Jeg har fingerbøl fra rundt 40 forskjellige land. 

I 2006 fikk jeg en kjempefin overraskelse fra min mamma- jeg fikk fingerbøljulekalender!
Det var stor stas :)

Jeg har mange favoritter og disse er noen av de. Synes disse er kjempesøte!!

Jaja...du tenker vel at jeg er gal!
- Det stemmer-
;)

Klem Anette

20 kommentarer:

 1. Gal NEI men artig at du samler på noe annet en alle andre gjør..toppers spør du meg..har to sånne gamle trykkeri skoffer liggenes i kjelleren..må nok få dem opp,er jo så fine...
  Å dine venner har jo aldri problemer med å finne gave til deg da..supert...klem fra Fruen

  SvarSlett
 2. Gal, ja det har du vel alltid vært!!! Men bare på en postiv måte :o) Det som gjør deg til deg! Digger samlingen din, og den er jo så fin og dekorativ!!! Tenk at det har blitt så mange...det er jo helt utrolig! Nattinatt, lille venn :o) Klemmer, Marianne

  SvarSlett
 3. Wow, for en herlig samling du har ! ♥ Virkelig imponerende at du har så mange. Settekasser er så fint, og fingerbøllene er jo så søte ! :)

  Ønnsker deg en god og fin høstdag. ♥

  Klemmer Anette :)

  SvarSlett
 4. Hei Anette.
  Tusen takk for koselige ord inne på bloggane mine.
  Eg vart reint misunnelig over alle fingerbølene dine. Tenk å kunne eie så mange då.
  Eg har kun 4 stykker i mi samling utenom dei som eg brukar når eg syr. Går nok ei tid før eg får 590 stykker...

  SvarSlett
 5. Gal ja! Men jeg liker det! :o) For en artig ting å samle på, mye kulere enn frimerker! :o) De fire siste der var skjønne... *dån* Og de trykkeriskuffene har jeg sett mye rundt i blogglandia, tøffe er de. :o)

  Ha en gal dag videre!
  Klem Jenny

  SvarSlett
 6. Hehehe, som Jenny sier;) Vi liker det!! Kjempemorsomt!! Sååå gøy med fingerbøl-kalender! Det er jo perfekt med deg:)

  Hahahaha, ja det finnes telefon med ledning fortsatt;) Men, vi har tre trådløse også altså:)

  Klem:)

  SvarSlett
 7. Der ja, kom fingerbøllene. Morro! Kom på at jeg ikke har gitt deg noen på en stund. Skal på tur i høst.Vi får se da vet du....

  SvarSlett
 8. Så hyggelig at du tittet innom meg igjen. Det var koselig ;-)

  Oj, så mange fine fingerbøler. Og så lurt å ha dem i gamle trykkeriskuffer. Tenker absolutt IKKE at du er gal. Jeg (og resten av familien) kjøper alltid fingerbøler til mamma når vi er ute og reiser. Hun har dem i et glasskap så alle kan se dem. Riktig fint er det ;-) Men...tror hun mangler en del fingerbøler før hun kommer opp i 590. Det var jo utrolig.

  Ha en finfin kveld!

  SvarSlett
 9. Oi flott samling :) Et lite spørsmål...litt ny på bloggefronten og lurer på dette med ettiketter. Skjønner ikke helt hva det er ??? Kanskje du kan hjelpe :) :)

  SvarSlett
 10. Herlig innlegg;);)
  Tusen takk for koselig kommentar hos meg!!!
  Ønsker deg en deilig helg:D :D
  Klemmer

  SvarSlett
 11. Jag blir alltid så strålande glad när nya tittar in på min blogg och lägger en kommentar. Tack kära du! Vilken otroligt fin samling du har, och du är inte alls gal!! Jag samlar på gamla gräddkannor och pressglas, och porslin i flytande blått och...och...och. Jag tittar gärna in till dig igen också. Ha en fin fredag!
  Kram Pia

  SvarSlett
 12. Hehehe..litt herleg smågal kanskje?;) Så moro med ein hobby ikkje så mange har. Mange nydelege fingerbøl der kan eg tenke meg:) Og settekassene er jo ein draum;)
  Ha ein fin kveld!
  Klem:)

  SvarSlett
 13. Såååå utrolig herlig - tenk å være en "bøllesamler" da, hi, hi..;o) Gøy med en sånn hobby, og samle fingerbøler fra hele verden! Herlig å oppbevare de i de gamle trykkeriskuffene også! Kommer jeg over noe morsomt, skal jeg tenke på deg ;o)

  Ha en finfin fredag i morgen og en herlig helg!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 14. God morgen :-))
  Du vet vel at de gale har det godt?? ;-)
  Sikkert derfor jeg har det helt topp, nesten bestandig, hehe
  Koselig at du kom inn til meg en tur, legger meg til som følger hos deg jeg, hvis det er greit ;-)

  Ha en flott dag og klem fra Frøydis

  SvarSlett
 15. Flott samling du har og du har det garantert morsomt med å finne nye:)...så veldig plasskrevende er de jo heller ikke:)

  En liten ting....det var litt vanskelig å finne deg etter at du hadde lagt kommentar hos meg...Det er kun mailadressa som fremkommer så nytter ikke bare å klikke på "adresse-feltet" for å komme tilbake til deg. Sikkert noe i profilfelt eller lignende hvor du kan registrere url-link til bloggen din.

  Fredag idag og jeg synes absolutt at du burde prøve det lekre badekaret ditt...rydde tid til en bitteliten stund. Så veldig herlig ut:)

  Go helg til deg:)

  SvarSlett
 16. Heisann1!!Takk for kjempe hyggelige kommentarer inne hos meg,moro at du likte bloggen min,og ja du er hjertlig velkommen tilbake:)Du har en nydelig blogg også.Såååå mange bøll du har,gøy å samle da.God helg!!Kozz:)

  SvarSlett
 17. Fungerer utmerket nå:)

  SvarSlett
 18. Takk for koseleg besøk hos meg!
  Eg er kjempe-imponert av bøllene dine. Supert å samle på noko som ikkje tek så stor plass.

  SvarSlett
 19. Svigermor samler også på fingerbøl, fra byer og land. Så vi kjøper ALLTID når vi er på tur. ;)

  Jeg har kjøpt en trykkeriskuff til henne til jul, til akkurat dette bruket. :)

  SvarSlett
 20. så morsomt å se, min svigermor samler også og jeg hjelper til på samlingen hennes så godt jeg kan. Ny fingerbøl hver gang jeg er ute og reiser.

  SvarSlett